Știri

Galeria Triade, cea mai mare galerie de artă contemporană din România

Timișorenii se pot mândri cu cea mai mare galerie de artă contemporană din România. Galeria Triade a luat naștere la scurt timp după ce, în anul 2000, Peter Jecza, una dintre cele mai cunoscute personalități ale artei plastice din ultimele decenii, a înfiinţat împreună cu soţia sa, Sorina Jecza, Fundaţia „Interart Triade”. Din punct de vedere structural, fundația este împărțită în două spații.

Spațiul colecției Jecza, o galerie de artă în propria sa casă, un adevărat muzeu personal, unic în Banat, în care a găzduit proiecte culturale de anvergură, evenimente artistice, literare sau muzicale și Galeria Triade unde se desfășoară lunar evenimente artistice. De-a lungul vremii i-au trecut pragul mai multe personalități culturale și importante oficialități.

Marele artist s-a stins din viață în martie 2009, însă, în prezent, proiectul este continuat de soția sa și de fiul său, Andrei Jecza. Activitatea fundaţiei continuă preocupările familiei Jecza din ultimii zece ani de a strânge, în jurul artei practicate de sculptor, alte forme de expresie şi de a crea, astfel, un spaţiu de intercomunicare artistică.

Cei care vor să se exprime prin artă sau cei care sunt interesați să vadă creațiile artiștilor sunt invitați pe Calea Martirilor nr.51/45 Timișoara. Intrarea este gratuită și oricine se poate plimba prin casa plină de lucrări. În fața Fundației există și un parc de sculptură, cu lucrări ale unor prestigioși artiști contemporani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *