Știri

(Măcar) De Crăciun, fii mai bun!

A devenit o tradiție ca odată cu începerea sărbătorilor, să fim dintr-o dată altruiști cu cei mai puțin norocoși decât noi. Anul acesta, studenții voluntari s-au gândit să ofere în locul alimentelor sau a jucăriilor, „daruri” care vor aduce zâmbetul pe buze pentru mai mult timp, nu doar de Crăciun, unor copii a căror soartă nu a fost blândă.

În acest scop, la inițiativa profesoarelor, studenții de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul UVT, au ales să doneze bani obținuți prin vânzarea de produse handmade, familiilor care au copii cu dizabilități. Cutii de bijuterii, decorațiuni de Crăciun, perne decorative sau chiar borcane cu dulceață și bulion au fost câteva din produsele expuse la târg. Bugetul pentru majoritatea produselor a fost stabilit tot de profesoare, iar cele care nu au avut un preț afișat, au putut fi cumpărate cu orice sumă a dorit clientul să ofere. „ Produsele pe care le vindem sunt create de mamele acestor copii cu nevoi speciale, cărora le vom dona toți banii ce se vor strânge. De exemplu, copilul uneia dintre mame are autism, iar tratamentul îi costă 6000 de lei anual, bani de care ei nu dispun. Noi sperăm că am reușit să strângem măcar o parte din sumă și că le vom face o bucurie atât lor, cât și altor familii care au copii cu probleme. ” a mărturisit una dintre studentele voluntare.

Târgul caritabil  „Socio Claus” a avut loc în perioada 9-13 Decembrie în holul Universității de Vest, iar fondurile strânse vor fi destinate terapiilor copiilor cu dizabilități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *